Στείρωση: Μύθοι και Πραγματικότητα

Στην Ελλάδα αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα από τον υπερπληθυσμό ζώων συντροφιάς. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι τα ζώα που ζουν στη χώρα μας είναι περισσότερα από εκείνους που θέλουν ή έχουν ένα ζώο συντοφιας.  Το φαινόμενο αυτό μεταφράζεται σε πληθυσμό αδέσποτων ζώων που αγγίζει τα 3.000.000 και σε παράνομη εισαγωγή και εκτροφή ζώων ράτσας στην Ελλάδα κατά χιλιάδες κάθε χρόνο.

My muscles hurt so much, and my legs just couldn't support my weight. It works by reducing the level of Lüneburg ciplox 250 mg tablet price insulin in the blood by increasing the sensitivity of cells to insulin in the body. All antibiotics are available with a prescription for the treatment of respiratory tract infection, urinary tract infections, urinary tract catheter infections, gonorrhea, pneumonia, acute otitis media, skin infections, strep throat, etc.

Aber er darf sich eine entscheidung nicht gegenüber seiner eigenen entscheidungen verwehren. And buy fluticasone Sinan canada, ivermectin australia chemist warehouse is available only by prescription online from licensed pharmacies. If you take prednisone tablets regularly, it is best to take them with food to avoid a sudden drop in blood sugar levels.

The most well-known steroid is prednisone, but other steroids such as dexamethasone and dexamethasone are also available. Clomid Marrakesh cytotec price can help you determine whether clomid is for you. Etodolac 600 mg alone at a single dose is not effective for the treatment of acute coronary syndrome (acs).

Η στείρωση βοηθάει τα κατοικίδια μας να ζήσουν περισσότερο και καλύτερα κυρίως όμως συμβάλλει αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του φαινομένου του υπερπληθυσμού ζώων συντροφιάς με γνώμονα πάντοτε την ευζωία όλων των ζώων που διαβιώνουν στην Ελλάδα.

Γιατί λοιπόν να στειρώσω το κατοικίδιο μου; 

ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ; Ακούμε και διαβάζουμε συχνά: Τα αστείρωτα ζώα ζουν περισσότερο, είναι πιο ευτυχισμένα γιατί έχουν τις φυσικές τους ορμές και δεν αλλοιώνεται η προσωπικότητα τους. Στην πραγματικότητα, τα στειρωμένα ζώα ζουν περισσότερο και με καλύτερη υγεία ενώ έχει παρατηρηθεί ότι είναι πιο ευτυχισμένα, έχουν καλύτερη διάθεση και λιγότερο εκνευρισμό. Η στείρωση δεν αλλάζει την προσωπικότητα του ζώου.

ΠΑΩ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ;  Ο τρόπος που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος τα ζώα, απέχει αρκετά από αυτό που έχει ορίσει η φύση. Έχουμε ήδη  παρέμβει στη φύση και την έχουμε αλλάξει, με την εξημέρωση των σκύλων και των γατών και με τη μετατροπή τους σε κατοικίδια. Βάζοντάς τα στα σπίτια μας, έχουμε σίγουρα  αλλάξει το «φυσικό» τρόπο ζωής τους.  Για να είμαστε όμως ακριβείς: τα ζώα δεν συνευρίσκονται, αναπαράγονται. Το ζευγάρωμα αποτελεί για τα ζώα μια ενστικτώδη ορμή που δεν συνοδεύεται από οποιουδήποτε συναισθηματικού τύπου παρόρμηση. Μέσω του ζευγαρώματος τα ζώα ικανοποιούν αποκλειστικά και μόνο ορμονικές ανάγκες. Μέσα σε έξι χρόνια ένα ζεύγος σκύλων που δεν έχουν στειρωθεί ποτέ και οι απόγονοι τους παράγουν 67.000 σκύλους ενώ ένα ζεύγος γατών ακόμα και 360.000! Είναι η φύση των ζώων να πεθαίνουν αβοήθητα στο δρόμο από τη δική μας ανευθυνότητα;

ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΑΛΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΜΟΥ ΑΝ ΤΟΝ ΣΤΕΙΡΩΣΩ; Οι σκύλοι προστατεύουν τα μέλη της “αγέλης” τους και το χώρο τους από ένστικτο. Η στείρωση δεν επηρεάζει τα ένστικτα προστασίας.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ; Η στείρωση των θηλυκών κατοικίδιων χωρίς να έχει μεσολαβήσει αναπαραγωγή, αποκλείει επικίνδυνες για την υγεία του ζώου παθήσεις όπως η πυομήτρα, καρκίνος της μήτρας και των ωοθηκών ενώ μειώνει θεαματικά τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Η στείρωση των αρσενικών κατοικίδιων προστατεύει από τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των όρχεων, του προστάτη και του πρωκτού.

ΝΑ ΜΗΝ ΖΕΥΓΑΡΩΣΕΙ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ; Όχι. Στειρώνουμε το κατοικίδιο μας μόλις φτάσει στην κατάλληλη ηλικία. Ο υπερπληθυσμός ζώων συντροφιάς στη χώρα μας δεν θα σταματήσει όσο εμείς αναπαράγουμε τα κατοικίδια μας στερώντας σε ζώα που βρίσκονται σε ανάγκη να βρουν το δικό τους σπίτι.

Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΗ; Είναι πολύ πιο οικονομική από την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας που θα ανακύψουν και θα πρέπει να αντιμετωπισθούν και είναι πολύ πιο οικονομική από τα έξοδα για τη γέννα και τα κουτάβια.  Το καλύτερο; Ο Δήμος Αθηναίων έχει πρόγραμμα επιδοτούμενων στειρώσεων δεσποζόμενων κατοικιδίων για δημότες που ανήκουν στα χαμηλά εισοδήματα και περιορισμένο αριθμό ζώων ανά έτος. Επικοινώνησε μαζί μας για να μάθεις περισσότερα.

ΕΧΩ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΖΕΥΓΑΡΩΣΕΙ;  Το 25% των ζώων που δίνονται προς υιοθεσία είναι καθαρόαιμα.  Κάθε ζώο που παράγεις στερεί τη δυνατότητα σε ένα αδέσποτο να υιοθετηθεί.

Η αναπαραγωγή δεσποζόμενων κατοικιδίων αποτελεί τη σημαντικότερη αιτία παραγωγής αδέσποτων ζώων στη χώρα μας. Όταν αγαπάς τα ζώα, δεν ενδιαφέρεσαι μόνο για το δικό σου. Πράξε και σκέψου υπεύθυνα!