Φιλόζωοι εθελοντές του Δήμου Αθηναίων

Στο τμήμα Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων είμαστε απέραντα ευγνώμονες για τους εκατοντάδες εθελοντές που φροντίζουν τα αδέσποτα ζώα της πόλης μας. Ο εθελοντισμός έχει βοηθήσει χιλιάδες ζώα να μπουν στο πρόγραμμα κτηνιατρικής περίθαλψης του Δήμου μας, να σιτίζονται τακτικά ενώ χάρη στη συμβολή εθελοντικών ομάδων εκατοντάδες αδέσποτα ζώα έχουν βρει το παντοτινό τους σπίτι. Είναι γνωστό πώς όπου υπάρχει συνεργασία, υπάρχουν και αποτελέσματα.  Με μεγάλη χαρά εγκαινιάσαμε στις 7 Ιανουαρίου 2021 το πρόγραμμα εθελοντισμού για τα αδέσποτα ζώα του Δήμου Αθηναίων! Είναι η πρώτη οργανωμένη προσπάθεια στο Δήμο μας να καταγραφούν όλοι οι εθελοντές σε κάθε γειτονιά που αδιάκοπα φροντίζουν αδέσποτα ζώα, να προσελκύσουμε νέους και κυρίως να παρέχουμε ουσιαστική υλική και εκπαιδευτική υποστήριξη στις δράσεις τους! Για να γίνει κάποιος νέος εθελοντής θα πρέπει να ακολουθήσει τα εξής βήματα:

  1. Να διαβάσει το ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ. Να σημειωθεί εδώ ότι το εγχειρίδιο κάνει εκτενή αναφορά για τον εθελοντισμό στο καταφύγιο. Οι βασικοί κανόνες, δικαιώματα και υποχρεώσεις που αναφέρει όμως αφορούν όλους τους εθελοντές, ανεξαρτήτως σε ποιον τομέα θέλουν να βοηθήσουν.
  2. Αν συμφωνεί με όσα αναγράφονται σε αυτό, να συμπληρώσει την ΦΟΡΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ
  3. Να συμπληρώσει Υπεύθυνη Δήλωση υπογεγραμμένη μέσω gov.gr όπου θα αναφέρει ότι έχει διαβάσει το εγχειρίδιο και συμφωνεί με όσα αναγράφονται σε αυτό
  4. Να στείλει την Υπεύθυνη Δήλωση μαζί με μια έγχρωμη φωτογραφία τύπου διαβατηρίου στο email: animalscityofathens@gmail.com

Η φιλοξενία αδέσποτων ζώων θα γίνεται με συμφωνητικό φιλοξενίας αυστηρά για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και με όλα τα έξοδα καλυμμένα. Κάθε εθελοντής θα λαμβάνει ειδική κάρτα εθελοντή προκειμένου για την ορθή παρακολούθηση του προγράμματος εθελοντισμού και τη διευκόλυνση των εθελοντών. Έλα και εσύ να γίνουμε μια ομάδα για τα αδέσποτα ζώα!

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ   ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ