ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΓΑΤΟΑΠΟΙΚΙΩΝ

Οι γάτες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του οικοσυστήματος ακόμη και μέσα στον αστικό ιστό των μεγαλουπόλεων όπως η Αθήνα. Τα τελευταία 4 χρόνια ο Δήμος Αθηναίων έχει περιθάλψει και στειρώσει περισσότερες από 6,500 αδέσποτες γάτες. Γνωρίζουμε ότι ο συνολικός αριθμός τους είναι πολύ μεγαλύτερος καθώς γνωρίζουμε και τον μεγάλο αριθμό των εθελοντών που φροντίζουν για αυτές. Ποτέ όμως δεν έχει γίνει κάποια καταμέτρηση και χαρτογράφηση των γατοαποικιών ώστε να έχουμε μία, όσο το δυνατόν καλύτερη, εκτίμηση του συνολικού αριθμού των γατών εντός των ορίων δικαιοδοσίας μας.

Έχοντας ως στόχο την λειτουργία του δημοτικού κτηνιατρείου του Δήμου Αθηναίων μέσα στο καλοκαίρι, θέλουμε να ζητήσουμε την βοήθεια όλων όσων φροντίζουν μία ή περισσότερες γατοαποικίες εντός του δήμου μας, να χρησιμοποιήσουν ένα πολύ απλό ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο που θα βρουν στον παρακάτω σύνδεσμο και να συμπληρώσουν όσο περισσότερα στοιχεία μπορούν. Με αυτόν τον τρόπο, η Αστική Πανίδα θα μαζέψει όλες τις πληροφορίες και θα κάνει μια πλήρη χαρτογράφηση των αποικιών του δήμου μας.

Με το ξεκίνημα του κτηνιατρείου, όπου θα γίνονται καθημερινά μαζικές στειρώσεις θα μπορέσουμε, μέσω των πληροφοριών που θα πάρουμε από τα ερωτηματολόγια, να προγραμματίσουμε τις στειρώσεις αυτές με οργανωμένο τρόπο, ανά αποικία και περιοχή, ώστε μέσα στα επόμενα χρόνια να έχουμε ελέγξει τον υπερπληθυσμό των γατών.

Να σημειώσουμε εδώ πως δεν είναι δυνατόν να εξαφανιστούν οι γάτες από τους δρόμους. Αυτό που οφείλουμε όμως να κάνουμε είναι όσες μένουν εκεί, να είναι στειρωμένες και υγιείς, παρέχοντάς τους ιατρική φροντίδα, τροφή, νερό και ασφαλή καταλύματα. Επίσης, είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως όλα τα στοιχεία που θα παρέχονται μέσω των ερωτηματολογίων θα ακολουθούν όλους τους κανόνες του GDPR και κανένα προσωπικό στοιχείο ή στοιχείο που να υποδεικνύει το ακριβές σημείο της κάθε γατοαποικίας δεν θα δημοσιοποιείται. Όλα τα στοιχεία θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από την Αστική Πανίδα του Δήμου Αθηναίων για τους σκοπούς της καταγραφής των γατοαποικιών και της καταμέτρησης των γατών.

Ο σύνδεσμος για το ερωτηματολόγιο είναι https://form.jotform.com/222353196822355. Μπορείτε να τον ανοίξετε από κινητό, tablet ή υπολογιστή. Προτείνουμε την χρήση κινητού ή tablet ώστε η καταγραφή να γίνεται επιτόπου στο σημείο της αποικίας για να λαμβάνουμε μέσω της εφαρμογής και το στίγμα GPS της αποικίας. Δεν χρειάζεται να έχετε δεδομένα στο κινητό ή το tablet. Η διαδικασία μπορεί να γίνει offline και να υποβάλλετε το ερωτηματολόγιο όταν συνδεθείτε σε Wi-Fi. Ακολουθεί βίντεο όπου παρουσιάζεται η χρήση του ερωτηματολογίου

Βίντεο Συμπλήρωσης Ερωτηματολογίου

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να στέλνετε email στο animalscityofathens@gmail.com. Αν φροντίζετε κάποια γατοαποικία και δεν έχετε τις τεχνικές γνώσεις για την συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, μπορείτε να τηλεφωνείτε στα 2103239201/202 και να αφήνετε τα στοιχεία σας ώστε να σας φέρουμε σε επαφή με κάποιον εθελοντή που θα σας βοηθήσει.